Πρόβλημα σχολικής στέγης στο Μελισσοχώρι του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρόβλημα σχολικής στέγης στο Μελισσοχώρι του Δήμου Ωραιοκάστρου

Αρ. Πρωτ. 11635/18.02.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Έντονο είναι το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς της τοπικής κοινότητας Μελισσοχωρίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Τα προβλήματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, εξαιτίας της ραγδαίας οικιστικής ανάπτυξης, που παρατηρείται στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το μαθητικό δυναμικό του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου φέτος ανήλθε σε 283 μαθητές, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις για τη σχολική χρονιά 2011-2012 θα αυξηθεί στους 310 μαθητές περίπου. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι ακατάλληλες για την παρακολούθηση των μαθημάτων των παιδιών και ο αύλειος χώρος είναι αρκετά μικρός, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται σε αυτόν οι μικροί μαθητές.

Η λύση που αναζητήθηκε  για τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου, ήταν η ενοικίαση ενός άλλου κατάλληλου χώρου σε συγκεκριμένο συγκρότημα κτιρίων, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα δεύτερο 6θέσιο δημοτικό σχολείο. Μπορεί η λύση αυτή να είναι προσωρινή, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση ίδρυση δεύτερου 6θέσιου δημοτικού σχολείου. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί του θέματος και να μην κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση στην εξεύρεση λύσεων που αφορούν στην παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα. Οφείλει να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να διαμορφώσει κατάλληλες και αξιοπρεπείς συνθήκες διδασκαλίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να εξευρεθεί άμεσα λύση για το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου; 

Απάντηση Υπουργείου